Carcase și capote industriale

Tipul tehnologiei: RIM - reaction injection molding

Material: DCPD sau PDCPD - Polidiciclopentadienă

Termosetul DCPD necesită o formă închisă. Procesul de modelare este asemănător cu procesul de injectare la mare presiune, diferența fundamentală fiind că materialele aplicate sunt din categoria polimerilor termoset, care necesită ardere – timpul pentru reacție este direct în formă.

DCPD permite producerea de piese solide și în același timp flexibile, cu o greutate redusă, care sunt destinate lăcuirii (suprafață tip A). Amestecul este format din două componente care se injectează în forme și are o vâscozitate foarte redusă, ca și polimerii termoplastici, ceea ce permite producerea de piese de dimensiuni mari, păstrând greutatea redusă printr-o construcție realizată din pereți subțiri.

În mod curent, cu ajutorul acestei tehnologii se produc elemente de caroserie pentru autovehicule de toate tipurile (bare de protecție, spoilere și deflectoare, aripi, capote).

Piesele se prelucrează ușor, se pot folosi componente metalice, se pot tăia filete etc. Tehnologia este destinată pentru producerea anuală a 750 – 10000 piese. Printre avantajele principale de care beneficiază utilizatorii sunt rezistența la lovire (piesele nu sunt fragile, chiar și atunci când sunt dure) și sunt foarte solide.